2014-02-26 13:18:20• hírek • Szatmár.ro, Nagy Eszter

Vasárnap meghódítják a Póka-nyerget

A Szatmárnémeti Természetjárók március 2-án, vasárnap, a Felsőbánya közelében lévő Póka-nyereg meghódítására készülnek. A kirándulást Vadady-Filep Gyula szervezi.

A kirándulók szokás szerint a Szatmárnémeti vasútállomáson találkoznak vasárnap reggel 7:20-kor, a vonat 7:40-kor indul. A természetjárók vonattal jutnak el Nagybányáig, majd a 8-as busszal utaznak Felsőbánya központjáig.

Ekkor következik a gyalogtúra a Felsőbányai borvízforrás - Póka nyereg - Kisbányai katlan (Chiuzbaia) - Felsőbánya alsó része útvonalon. Hazaindulás Nagybányáról a 15:45-kor induló vonattal, ami 17:45-kor érkezik Szatmárnémetibe.

Nagybányán, túravezetőként Sipos Csilla csatlakozik a csapathoz, aki jól ismeri a környéket, és a kirándulás élménye mellett a helyi nevezetességeket is bemutatja az arra kíváncsiaknak. A túra hossza kb. 14-16 km, a szintkülönbség 500-600 méter. A Felsőbánya környékét jól ismerő túravezető elmondása szerint, az úticélnak kinevezett Póka-nyeregig az út pihenőkkel együtt körülbelül két óra. A hegytetőre vezető út hossza 6-7 kilométer, és nagy része erdős terep. A visszaút hossza pedig kb. 7 kilométer, és végig aszfalton történik majd az ereszkedés. Közepesen nehéz túrára kell számítani.

Hasznos tanácsok a túrázni vágyóknak

Mivel nedves, esős idő után vagyunk, a túra egy része pedig erdőn keresztül vezet - ahol valószínűleg sár is lesz - javasolt a túrabakancs és a túrabot használata. Az előrejelzés szerint meleg, száraz idő várható.

Az érdeklődők kedvcsinálóként a Szatmárnémeti Természetjárók facebook csoportjában szemezgethetnek a korábbi fényképek között. A túráról bővebb információkat Vadady-Filep Gyulától lehet kérni a 0758-435763-as telefonszámon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: